top of page
LESS IS MORE
על סדר ואירגון מרחב היצירה בבית

אני רוצה להמליץ לכם על פעילות מהנה עם הילדים-סדר ואירגון חומרי היצירה בבית:) כן? כן!!!

פעילות משמעותית, גם נותנת לילדים תחושת שותפות ואחריות, גם מאפשרת להם לדעת היכן הדברים נמצאים וכמו כן גם מלמדת אותם להעריך את החומרים שיש ולגלות חומרים ששכחו שבכלל קיימים. דברים שחשובים תמיד ויותר מתמיד בתקופה הזו של חוסר הוודאות. האירגון והסדר עשויים לחזק להם את תחושת העצמאות והשליטה.


כדי שהזמן הזה יהיה באמת מהנה ממליצה לכם להכניס בו משחקיות ויצירתיות (למשל, מוזיקה שתיתן קצב או מוזה, תופסת צבעים, סידור הצבעים לפי הקשת ועוד), כמו כן ממליצה לכם להזמין את הילדים לשיח על הבחירות שלהם ושלכם שיעודד בהם את תחושת השותפות והביחד שלכם. כל כך כייף להכיר את המחשבה הפתוחה שלהם, בזכותם אנחנו יכולים לגלות כל כך הרבה דברים מפתיעים שלא חשבנו עליהם, והם יכולים לחוש משמעותיים.


חשוב להיות בגמישות!!! יכול להיות שלהם יספיק זמן קצר להיות שותפים וזה גם טוב. ככה את ההמשך תעשו בקצב שלכם ובדרך שלכם (לי זה מזכיר את זמן אפיית העוגיות שהם נהנים ובשלב מסויים אני נשארת לבד והם חוזרים לאכול).


שלב ראשון- בחירת מקום מתאים ליצירה. אם כבר יש זו הזדמנות לבדוק מחדש אם אתם רוצים לשנות כיוון, להחליף מקום..לפעמים מעצם השינוי יש הזדמנות להיות בתשומת לב קשובה. תשומת לב כזו שמאפשרת התבוננות מחודשת על דברים קיימים. למשל להזיז את השולחן יצירה ליד חלון המאפשר התבוננות על חילופי העונות או להוסיף קיר שעם עליו ניתן לתלות דפים ולצייר בעמידה.


שלב שני- אירגון חומרי היצירה. חשוב לארגן אותם בדרך נעימה ומזמינה..כמו בופה של אוכל, תחשבו איך יהיה ניתן לראות את קשת החומרים, אך שלא יהיה עמוס מדי, תזכרו:


Less is More
מעט יותר מאפשר יותר יצירתיות.


אני אוהבת להניח את הדברים בתוך ארונית סגורה. כך אפשר לראות את הכל, לקחת את החומר איתו רוצים לעבוד ויש יותר שקט בזמן העבודה. יש גם את המתקן של איקאה שתולים עליו דברים ומאפשר סדר נעים ואסתטי ודרכים נוספות.. מזמינה אתכם למצוא את האופן הכי מדוייק לכם כרגע וכמובן שהוא נתון לשינויים תמיד לפי גיל הילד, הצטרפות ילדים נוספים, הצרכים שלכם. החיים דינאמיים והמקום שלכם בתנועה, כי הוא בשבילכם.


שלב שלישי- מיכלים לחומרים. מציעה לכם לחפש כלים אחידים. אני אוהבת כלים שקופים וכאלה שניתן להעמיד בתוכם את החומרים או לפרוס על גביהם, כך שיהיה ניתן לראות מה הכלי מכיל. אפשר למחזר קופסאות או צנצנות. שוב חפשו ותמצאו מה נכון לכם כרגע ותמיד אפשר לשנות ולדייק.


שלב רביעי- סידור החומרים. נתחיל מהיבשים שניתנים יותר לשליטה: עפרונות, עפרונות צבעוניים, קופסא עם מחקים (ממש לא חייבים, אני שמה רק אם הילד מבקש. כי כשאין מחק זה מאפשר להתמודד עם הקיים), קופסת מחדדים שתשמש גם לחידודים, מספרים ודבק, טושים, גירי שעווה. נעבור לחומרים הפחות נשלטים: גירי שמן, צבעי מים, כלי עם מכחולים, כלי למים. במדף נוסף בלוק ציור ואפשר גם בתוך קופסא סוגי דפים שונים בצורות שונות. קופסא נוספת לעיתונים שניתן לגזור מהם. כלי עבודה לפלסטלינה/לבצק.
חומרים נוספים כמו צבעי גואש, אקריליק, צבעי הידיים וחומרים שאנחנו אוספים מהטבע אני שמה בארון אחר. כך הילדים יודעים היכן הם נמצאים ולוקחים אותם עם ידיעתי ואם הם צריכים בעזרתי. תלוי בגילאי הילדים בבית. לי למשל יש ילדים גדולים, אבל גם ילדה בת שנתיים, אז גם השדכן נמצא במקום האחר ועוד חומרים שלעיתים אני רוצה לגוון להם כמו מקלות, פונפונים, מנקי מקטרות, עיניים זזות ואז אין הצפת חומרים באיזור היותר נגיש.


מקווה שתהנו מיצירת המקום המחודש שלכם, ומהיצירות שיוולדו מתוכו.

Storage containers for art and craft
bottom of page